Wandelen en fietsen in de Peel

Het prachtige natuurgebied De Peel geeft de mogelijkheid om van de natuur te genieten tijdens een wandeling. De wandelaar krijgt de tijd om de omgeving in zich op te nemen en kan de route geheel aanpassen aan de eigen wensen en de eigen smaak. Het is mogelijk om zelf een route uit te stippelen, maar er zijn ook genoeg arrangementen te vinden inclusief overnachtingen.

Zelf een route uitstippelen

Er zijn een aantal manieren om zelf een route uit te stippelen door De Peel. Routes kunnen ondersteund worden door wandelroutes die door de gemeente zijn opgesteld. In het gebied van De Peel worden subsidies gebruikt om deze wandelroutes door De Peel aan te passen, te controleren en om nieuwe routes aan te leggen. Op die manier blijven bezoekers van dit gebied gemotiveerd om terug te komen naar het gebied en te blijven genieten van alles wat de prachtige natuur te bieden heeft.

Arrangementen rondom wandelroutes

De een wilt graag helemaal zelf een route door het natuurgebied De Peel uitstippelen, maar de ander is meer gericht op verzorging rondom de wandeling. Voor deze mensen is er de keuze voor een arrangement, waarin wandelen en overnachten al is gecombineerd met elkaar. Op die manier is het mogelijk om meerdere dagen een wandeling of fietstocht te volgen en tussendoor niet steeds naar huis te hoeven reizen. Er wordt een groot aantal arrangementen aangeboden, waaruit toeristen kunnen kiezen. Twee bijzondere voorbeelden zijn Het Brabantpad en Met Willem’s vaart door de Peel.

Het Brabantpad

Het Brabantpad is een route door de provincie Brabant heen, met een totale lengte van 200 kilometer. Deze route wordt uiteraard niet in één keer gelopen, maar wordt onderbroken door overnachtingen in Bed & Breakfast locaties. Iedere ochtend krijgen de wandelaars een goed ontbijt om weer aan de tocht te kunnen beginnen.

Met Willem’s vaart door de Peel

Op initiatief van Het Klok & Peel Museum Asten is er een fietsroute uitgezet door De Peel. De route laat de fietsers kennis maken met de culturele historie van dit gebied. De fietsers komen door de plaatsen Asten, Nederweert en Someren. In totaal is de tocht 89 kilometer lang en bestaat uit twee lussen, die los van elkaar te fietsen zijn.

Daarnaast zijn er in deze streek veel streekproducten te vinden die veel langs de wandelpaden verbouwd worden en in de dorpen verkocht worden,

De Peel