Blog — 09/04/2015 at 10:17

Museum Klok & Peel uitgeroepen tot leukste uitje van Noord-Brabant

door

leukste uitje brabant

Het Museum Klok & Peel in Asten is uitgeroepen tot het leukste uitje van Noord-Brabant 2015. Op het hoofdkantoor van de ANWB in Den Haag werd de trofee overhandigd door Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, aan museumvoorzitter Harry van der Loo.De verkiezing van ‘het leukste’ uitje wordt georganiseerd door het Land van ANWB. Op deze website staan meer dan 3.100 tips voor een dagje uit.

Overwinning

Het is de vijfde keer dat de ANWB de verkiezing ‘Leukste uitje van het jaar’ organiseert. De landelijke titel ging opnieuw naar de Efteling, net als vorig jaar. Dubbel prijs voor Brabant dus. In totaal waren er in de provincie Noord-Brabant tien genomineerden voor de provincie winnaar. Van deze tien genomineerden gingen er drie uit Zuidoost Brabant naar de finale: het Philipsmuseum in Eindhoven, het Boerenbond museum in Gemert en dus het Museum Klok & Peel. Om de prijs te winnen tellen het aantal stemmen en de beoordeling op een vijftal onderdelen mee. Klok & Peel wint vanwege de sfeer en de klantvriendelijkheid van het personeel.

Stimulans

Vorig jaar sleepte het museum ook al een prijs in de wacht. Toen won het de belangrijke BankGiro Loterij Museumprijs 2014. Door nu deze prijs in de wacht te slepen is dat niet alleen weer een extra stimulans voor het museum maar ook voor de regio Asten.

Het museum

Het Museum Klok & Peel laat op een unieke wijze zien hoe het gebied van De Peel zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Alles draait om natuurhistorie: een bezoek aan het museum begint tien miljoen jaar geleden en eindigt in het heden. Tevens is er een beiaardcollectie van internationale betekenis. Het museum heeft de meest omvangrijke bibliotheek en documentatie ter wereld als het gaat om klokken.

ToerismePoort Klok & Peel

Daarnaast is er de ToerismePoort, het ideale vertrekpunt voor wandel- en fietstochten. Het biedt informatie voor toeristen en recreanten over de Peel en de bezienswaardigheden.