Evenementen voor iedereen in de Brabantse Kempen

De Kempen heeft een breed aanbod van activiteiten, waarbij iedere bezoeker iets naar zijn of haar smaak kan vinden. Overdekt of in de buitenlucht, ter ontspanning of juist actieve bezigheden, musea of speelplaats, in deze streek is het allemaal te vinden.

Muziekfestivals en theatershows
De Kempen is een gebied waar muziek en dans nog altijd in het middelpunt van het leven staat. Van oudsher werden deze bezigheden gebruikt om uit de sleur van het dagelijkse bestaan te kunnen treden en te kunnen ontspannen. Deze activiteiten zijn nog steeds te bezoeken, bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het Volksbal.

Een andere manier om te genieten van de muziek binnen De Kempen is door een bezoek te brengen aan Openluchttheater de Hunnebergen. Deze locatie biedt evenementen voor jong en oud.

Uitgaan voor feestvierders
Voor liefhebbers van uitgaan, zijn er tal van gelegenheden te vinden in De Kempen. Naast een aantal cafés zoals Café Roothans en Tapperij De Zwaan, kent het gebied ook discotheken en nachtclubs. En voor bezoekers die er van houden om een gokje te wagen, zijn er een aantal casino’s in De Kempen.

Tot rust komen in spa’s en salons
De innerlijke mens kan tot rust komen in de verschillende spa’s en salons die De Kempen rijk is. Een voorbeeld van zo’n locatie is Landal vakantiepark Het Vennenbos. Voor vakantiegangers die graag in een besloten groep willen genieten van een bezoek aan de sauna, is er Sauna Aquarius.

Voor de actieve genieters
Zoals de een kan genieten van ontspannende activiteiten, zoekt de ander juist de actie op. De Kempen is een gebied wat hier uitstekend voor geschikt is. Er zijn natuurbaden, zwembaden, vakantiecentra en nog veel meer sportieve uitgaansmogelijkheden. Ook voor kinderen zijn er veel actieve vakantielocaties te vinden, zoals Vakantiecentrum De Hertenwei voor activiteiten gedurende alle maanden van het jaar.

Voor de sportieve mensen onder de bezoekers, zijn er ook veel mogelijkheden om zich te amuseren. Zo kent het gebied het Montana Snowcenter en een breed aanbod outdoor mogelijkheden bij SBP Outdoor. Jong en oud, kleine en grote groepen, iedereen kan hier terecht voor een outdoor belevenis. Er worden regelmatig nieuwe workshops georganiseerd, om bezoekers kennis te laten maken met een groot aantal bijzondere activiteiten. Er kunnen arrangementen geboekt worden voor zowel bedrijven als voor scholen, maar ook groepen die bijzondere zorg vereisen zijn hier welkom.

Plattegrond kempen

Plattegrond kempen