Blog — 14/03/2014 at 16:02

Eersel genomineerd voor ‘wandelgemeente van Nederland 2014′

door

De gemeente Eersel maakt kans om te worden gekozen tot ‘wandelgemeente van Nederland 2014′. Op 4 maart kreeg de gemeente te horen dat het bij de laatste drie genomineerde zit. De prijs wordt uitgereikt door de organisatie van wandelkrant ‘Te Voet’. Naast Eersel maken de gemeenten Hardenberg en Geldermalsen kans op de prijs.

Wethouder Steven Kraaijeveld reageerde verheugd op de nominatie. Volgens hem doet de nominatie recht aan al het werk dat vrijwilligers hebben verricht om het wandelaanbod in de gemeente in kaart te brengen. Hij wil de award dan ook graag winnen en roept iedereen op om te stemmen.

Werkgroep

De vrijwilligers waar Kraaijeveld op doelt vormen samen de werkgroep Eersel Wandelgemeente. Naast een afvaardiging van VVV Eersel, het Huis van de Brabantse Kempen en de gemeente Eersel, bestaat de werkgroep uit vrijwilligers vanuit Zorg om Duizel, Dorpsraad Steensel, Dorpsraad Vessem, Leefbaar Wintelre, Leefbaarheidsgroep Knegsel, Leefbaarheidsgroep kern Eersel, Wandelclub 55+ , Steunpunt vrijwilligerswerk, Platform Mensen met een Beperking en Staatsbosbeheer. Deze hele groep heeft het wandelaanbod in de gemeente in kaart gebracht.

Stemmen

Wandelaars kunnen hun wandelroutes kiezen uit het grote aanbod dat is gecreëerd. Op de website van Eersel Wandelgemeente zijn speciaal opgezette wandelkaarten (met en zonder knooppunten) te vinden. Daarnaast is er een wandelapp gemaakt waarmee wandelaars alle wandelingen gratis kunnen downloaden op smartphone, tablet of GPS-apparaat. Naar verwachting is de app in april 2014 werkzaam.