Bourgondisch genieten in De Kempen

Bij een bezoek aan De Kempen, mag het proeven van de streekproducten uiteraard niet vergeten worden. Het wordt ook mogelijk gemaakt om een bezoek te brengen aan een aantal agrarische bedrijven.

Genieten van streekproducten

Een kleine greep uit het assortiment streekproducten wordt gevormd door het Teutenbrood en de Teutenkaas. Er zijn een aantal locaties waar bezoekers deze specifieke producten zelf kunnen proeven. Een voorbeeld isĀ Streekrestaurant De Hofkaemer. De producten die dit restaurant in Bergelijk haar gasten voorzet zijn verwerkt in een authentiek vier gangen menu of in een modern zes gangen menu. Per gang wordt de gasten verteld welke producten het gerecht bijzonder maken en hoe ze ontstaan zijn.

Uit eten met het hele gezin
De Kempen heeft allerlei eetgelegenheden te bieden voor volwassenen, maar ook kinderen vinden op de menukaart gerechten die zullen bevallen. Voor deze jonge gasten is het belangrijk dat de porties zijn aangepast. Maar naast aanpassingen in het eten is het voor kinderen van belang dat ze zich kunnen vermaken op en rond de tafel. Medewerkers van een restaurant kunnen hun jonge gasten tegemoet komen door hen kleurplaten te geven die ze aan tafel kunnen kleuren. Zo kunnen de kinderen gewoon aan tafel blijven zitten tussen de gangen door. Voor het langere wachten biedt een aantal restaurants een speelhoek speciaal voor de kinderen. Een mooie locatie die al deze aspecten en nog meer combineert, is het recreatiepark De Achterste Hoef. Deze vijfsterren locatie biedt kampeerplaatsen in een bosrijke omgeving en diverse eetgelegenheden die erg geschikt zijn voor kinderen.

Arrangementen om van te genieten
Om te kunnen genieten van alles wat de Brabantse Kempen te bieden hebben, is er de keuze voor een arrangement. Een heel bijzondere manier om de streekproducten van de Kempen te ervaren, is door het arrangementĀ StreektrappenĀ te kiezen. Voor deze belevenis hebben vier bedrijven de handen ineen geslagen om een culinaire fietstocht te organiseren. Deze tocht door de Brabantse Kempen start bij Recreatiepark Ter Spegelt in Eersel, met een bakje koffie en een streekgebakje. De tocht wordt vervolgd naar Kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon, waar de fietsers worden getrakteerd op een kaasplank. Rond de middag wordt het voorgerecht geserveerd in Herberg Brouwerij De Gouden Leeuw in Vessem. Het hoofdgerecht wordt voorgeschoteld in Streekrestaurant de Hofkaemer in Bergeijk. Als laatste onderdeel zal het dessert aangeboden worden op het vertrekpunt.

streekproducten uit De Kempen

streekproducten uit De Kempen